Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första utkast


Gravstenar är svåra att trösta och tröstas utav

På Johanneskyrkogården vänder sig gravstenarna. De snurrar runt, drar upp jord och gräset omkring sig. Under vintern värmer de upp sig, om sommaren kyler de ner sig och låter stora droppar rinna längs stenigt hårda kinder. Under tio minuter får de gråta ut, tårar som skapar nya sprickor. Tillåtas vara bräckliga och svaga. Då nätter och bilar är tysta nog kan en höra stilla snyftningar.
Efter tio minuter vänder de sig om och skakar samtidigt av sig tårarna. Sprickorna stelnar. Stillheten sänker sövande sig tills sörjande kommer dagen därpå.




Prosa av Karl Nybom
Läst 269 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-06-16 12:57



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
i sanning om verklighetens bisterhet på sorgens o minnenas stilla plats ... och den tysta sorgens tårar som fuktar kinder ...
2019-06-16

  cilax VIP
allting flyter
2019-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Karl Nybom
Karl Nybom