Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av en rad från Arne Viksten, med artigt tack


EN Ö IDAG

Du är en ö idag
kan endast nås igenom poetiska vågor mot stränderna


Någon klappar på vattenytan
och rytmen börjar sjunga en  lång visa från Färöarna
tänk har den kommit ända hit


Ovanför dansar en svala....dansar flera svalor

Två skräddare vandrar saktmodigt på ytan och går upp på strandkanten
fundersamt och inne i sin bubbla av naiva ungdomstankar

Jag är en våg som stannar upp för stenarna
smeker dom försiktigt innan jag låter vinden föra mig vidare
dit vinden vill
Lite oroligt sökande rör vi oss alltid dit vinden vill


Men du är trygg och fast

Den som är  ö är ett alltid

Den som är våg är bara ett kanske

Länge ska vassen vinka takten när vi rest förbi
och susa dom okända orden


Den vaggar oss alla till ro

 




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-06-17 21:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP