Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om kärleken

 

 

 

det där som kallas kärlek

vem hittade på allt det där

det här med kyssar och smek

att helt plötsligt blir man kär

 

i människans början ingen sa

jag älskar dig och allt det där

de jagade och satt framför brasa

det där med barn var inget besvär

 

men så kom plötsligt romantiken

och tiderna förändrades radikalt

nu brydde sig ingen om politiken

poeterna satsade allt

 

de skrev så pennan glödde

om kärlek och erotik

människorna dem gödde

med sex i praktik

 

kärlekens historia lång

vem som den uppfann

står ej i någon sång

var det kanske en man

 

för att snärja kvinnor med ord

sockersöta karameller

på inbjudande bord

för smickrade mamseller

 

kärleken kom för att stanna

den vill vi alla få

som från himlen manna

lyckliga alla då

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-18 11:29



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Ja kärlek och romantik är härligt!
2019-06-19

  Bodingen VIP
Den kärleken den kärleken...obegriplig sysselsättning men oumbärlig för kropp och själ (och fortplantning)
2019-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP