Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag ska förbli deras röst!


Korset och flickan

“Billigt, billigt!” flämtade prästen med svett på korset

Innan han stoppade heligheten in i en flicka, snart en skugga - ett spöke som var tretton

Snart tar maten slut för flickan vid vägen där dagen blundar

“Billigt, billigt!” viskade fulla män, dömda och blodsprängda

Vibrerande knogar med hårda sedlar föll gång på gång. Deras fulla tyngd föll gång på gång

Det turades om en flicka, snart en skugga - ett spöke som var tretton

“Billigt, billigt!” skrek Makten klädd i svart, innan den stoppade handen - den svidande handen - långt in i en skugga

Snart tar kraften slut för flickan vid vägen där magen drunknar...




Fri vers (Fri form) av Rafael X
Läst 141 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-23 17:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafael X
Rafael X