Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kampen på Robinsonön

Ett chartrat plan
för många miljoner
det gröna tåget
mot en Robinson ö
Trump och Jong Un
mot samma mål
Netanyahu och Putin
stod där redan i kö

Det skulle kämpas
vem som smartast är
Khamenei och Erdogan
ville också vara med
först var det plankan
men Putin klantade sig
föll genast i vattnet
ville inte ha någon fred

De skulle bygga bo
till skydd mot regnet
vilket kackalorum
alla ville de bara dra
tummen mitt i handen
fick ett ansikte nu
Koreanen sa bestämt
vi måste ha det bra

Det skulle samlas mat
Netanyahu han var lurig
sa att allt var hans
blir mera rättvist så
jag vill också bestämma
sa mannen från Iran
och satte eld på lägret
det måste ni alla förstå

Tävlingar på tävlingar
och Trump han var sämst
alla år av Mc Donalds mat
det hade satt sina spår
men han var inte den ende
för Erdogan var usel
att knyta rep till knopar
blev till Kurdiska sår

Det blev dags för löpning
men alla var fegisar
med skorna i handen
de satte sig för en blockad
rädslan för ett bakhåll
med fullt dragna gevär
en skottsalva i ryggen
för deras tidigare bravad

Så blev det ett öråd
lappar i en plåtburk
här gick inte att fuska
någon skulle röstas ut
de skyllde på varandra
att världen är ett kaos
girigheten den tog över
alla stannade till slut

Nu sitter de på öde ö
och inget kan de göra
bränslet det är slut
och tåget har spårat ur
Robinsonkampen är över
fred på jorden råder
tänk så det kan gå
kanhända världens tur

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 349 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-09-12 06:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra att du lyfter frågan om ansvar för de som har makt.
2019-09-13

  lodjuret/seglare VIP
Resande till en Robinsonsk ö, de kan väl av civilt liv ta adjö, överlevnads kurs i sin linda, av för mye sol blir de blinda, kanske en svältkur kan bota de som 'bara vill dö'...
2019-09-13

  Blomma-Stjärna VIP
bra så - bäst så!!!
2019-09-12

  M.Eta
Tänk om detta blir verklighet! Helt klart en bättre verklighet!
2019-09-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
En dröm jag
haft i många år
de som gillar att bråka
och slåss, skulle alla
förstås, hamna på en
öde ö och tiden sin
där väl förströ, med
att på varandra ta dö,
där det uppskattas så´nt
och helst ett fort:Adjö!!!
2019-09-12

  Öknens Ros VIP
Genial ide´! ;)
2019-09-12

  Maria Sundelin VIP
Ja låt dem sitta på en öde ö tillsammans
2019-09-12

  ULJO
Världsklass. Placera världens ledare på en öde ö och låt dem förgöra varandra. FRED!!!!!!!!
2019-09-12

  Feliaxel VIP
Hoppas det blir verklighet
Alla idiotiska ledare på en öde ö
2019-09-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO