Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogen

 

 

skogsmaskinens vrål

vräker upp träden

effektiv skogsröjning

 

några magra tallar kvar

faller vid nästa storm

vinden starkare än träden

 

symbiosen träd svamp

ej längre kvar

endast gräs och sly växer

 

naturskön skog

får ge vika för

människors girighet

 

naturen offras

för högre ändamål

pengarnas makt talar




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-06-26 10:26



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Din dikt är säkert sann, pengar och girighet är en farlig kombination.
(Men jag begriper mig inte på det där med skogsbruk.)
2019-06-28

  Fulbergarn
Skogen är fin
där bor älgar
rävar och små svin.
Ibland slits skogen bort
av en gris i en maskin

2019-06-27

  MALVAA VIP
som sagt
pengarnas makt talar
2019-06-27

  Onomatoprofet VIP
Heja Bolsonaro!
2019-06-26

  Birk Andersson
uppvaknande
avverkaren fäller
endast tårar
2019-06-26

  Kungskobran VIP
På mindre än hundra år har Sveriges skogstillgångar fördubblats. Eftersom avverkningen är mindre än tillväxten fortsätter skogsvolymen att öka. 70 procent av Sveriges yta (landareal) täcks av skog, främst barrskog
2019-06-26

  AiA Maria den fria

...din utandning
...träden renar
... du andas in igen...
...symbiosen
- Allt är ett

Tack!
2019-06-26

  Spik
Så ledsamt :(
2019-06-26

  Bodingen VIP
Ingen fason
på träpatron
dock ibland
i skogs land
nyplantering
i etablering

2019-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP