Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto //


En slående magisk dryck

 

Jag har fått ett livselixir av min mycket goda vän som gjort denna dryck genom att följa ett gammalt recept. Ingredienserna är plockade med varsamma händer och enligt trolldomsboken på ett särskilt ställe i Hummerviken på Öckerö.

Bären ska plockas på hösten då hummern är lovlig och det ska vara fullt solsken, samtidigt som det måste blåsa kraftigt näst intill storm, men det brukar det ju oftast göra vid hummerfiskepremiären.

Bären ska sedan under tystnad åka på färjan över till fastlandet där de skyndsamt fylls på en särskilt tillverkad koboltblå flaska, den fylls till hälften med slånbären och upp till korken med starksprit, detta ska ske under sång, i år blev det låten gamle svarten.

Nu undrar säkert många oinsatta varför alla dessa procedurer är så nödvändiga för att göra en flaska slånbärslikör. Sanningen är den att det blir liksom lite roligare då och så är det viktigt med traditioner.

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Kensy65
Läst 148 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-29 23:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kensy65
Kensy65