Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"GUDS" KURRAGÖMMA

Du leker en osynlig lek
med mig som tror mig veta,
att du är blott en tanke vek
och ingenting att leta.
Du låter mig i leken gå
att jag må missbedöma
gudomlighetens apropå
att leka kurragömma.

Du gömmer dig i livets rus
för mig, som fåfängt snokar
i ritualer, orgelbrus
bland religiösa tokar
efter en "Gud", som tyst på tå
har gömt sig för att leka
med mig som vilset måste gå
som tvivlare och tveka.

Du hittar mig i lekens larm, i
livets vrår och gömmen
och sluter mig i famnen varm,
i dina innandömen.
Osynlig är du i din dans
och mer än jag kan döma,
men alltid finns du, "Gud", nånstans
och leker kurragömma!




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-07-16 20:45



Bookmark and Share


  Razors Edge
Oerhört bra skrivet!
2022-04-27

    ej medlem längre
Mark. 10:14
2022-04-09

  Monica Lindgren
Jag är full av beundran för din poesi, det djupsinniga och tankeväckande innehållet och den tekniska fulländningen. Tycker bara, att du förtjänar att bli bedömd av "riktiga" kritiker och kanske i någon mån (låter högfärdigt; det finns fina poeter på denna sida också - obs! räknar inte mig själv dit!) - att du "kastar pärlor för svin".Det var därför jag tyckte att du skulle ge ut en diktsamling - eller flera! Mig har du påverkat och inspirerat i alla fall.
2022-02-21

    Drömfabriken
Kul att du styrde mig till denna Ulf. Mycket underskattad dikt. I sin tveksamhet är den vis. Jag lär mig mycket av dig vad gäller det religiösa. Du fick mig att förstå att Gud är ödmjuk.
2020-09-25

  Färdskrivaren VIP
En synnerligen bra dikt.
2019-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP