Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1815

Nedför kullen utför slutten
Framåt bröder framåt!
Längs med sidan kommer flanken
Bakom kolonnen går trumman i högan sky.
Framåt bröder framåt!

Svett blod tårar och skräck
Krigets dimma stökar allt
Äran rinner längs befälsraden
Rädslan kramar leden
Modet gapar tomt mot döden i blyet
Framåt bröder framåt!

På andra sidan planen musköter kastar vildsinta blickar och droppar
Av skrik är du kommen
Av jämmer ska du gå

Förlorade ben ligger i en hög av stövlar
Bara en sup sen kommer
Sågen
Aldrig förr har det varit så hemskt att vara i hågen

Vilda tjut och språngmarsch skrik
Befälen de ropar
Framåt bröder framåt!
Vi kastar oss ut i tomheten.




Fri vers av Veritas Virtus
Läst 167 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-19 03:28



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Filmiskt berättat
2019-07-19

  Lasse S
Mycket bra dikt om slaget vid Waterloo. Ovanligt att någon väljer ett historiskt tema.

2019-07-19

  Lasse S
Mycket bra dikt om slaget vid Waterloo. Ovanligt att någon väljer ett historiskt tema.

2019-07-19

  AKT VIP
Starkt och välformulerat.
2019-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Veritas Virtus