Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vän

Det har varit min ära att känna dig

Rödögda bestar med tistel
till armar har jagat dig.
De har legat på lur
bakom varje morgon
Varje lunch
Varje kvällsmat har de
krupit i din mage
Varje toalett har de
velat hoppa ur din mun.

Andar har klippt din hjärna
efter fler sår att äta.

Men därbakom hörnet
Fanns ändå ett spex.
Dig gjorde ingen häx.
Vanor klistrade dig hemma
Demonerna var dina moby dicks
Längs dagarna sköt
Du dem i sank
Du gav aldrig upp

Din fru ditt barn ditt hem
Var bara en illusion

Kvistarna repade dig
Släpade dig
Mot ett dystert rum
Madrasserna prydde dig
som en kunglig mantel.

Råa var dina ord
Mjuka var dina handlingar.
Varje dag var en seger




Fri vers av Veritas Virtus
Läst 147 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-20 01:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Veritas Virtus