Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Niki lauda var en f1 racing legend


Elegi över niki

De första hjärtats slag
Öppnade
I wien efter
Världarnas krig

Med en sober hjärna
Och en fantastisk bakdel
Och de sensationer
En dödslåda gav
sprutades kaliber
Efter kaliber
Det gick större
Och större

75 ,77 och 84 var dina år
De gav smultron åt havda sår

Döden tog gilla till dig
Men du ville inte besvara
Ut med prästen!
Mitt blod rinner ännu gott.

Du hade leenden över hela världen
De få
De små
De be-talade
Var ni

Men vidare gick
I bevingade år
Du gav
De tog
Du slet ditt hår

Ännu idag
Kan en f1 se
Som en skugga
I stallen
I etern
Förar mallen
En vi hyllade






Fri vers av Veritas Virtus
Läst 135 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-22 06:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Veritas Virtus