Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En undrar i hjärtat

En undrar i hjärtat
varför pojken fryser ihjäl
utanför ett brinnande hus

Vilka lågor som flammar
i han som räddar honom
Vad som stelnat kallt
hos de som ej ser

Slutligen vad för gest
hos den avvaktande
som vill förankra gärningen
i ett av namnen på fadern.

Något fastnar i halsen då jag vill skrika.




Fri vers (Prosapoesi) av Marcus B
Läst 156 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-22 11:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus B
Marcus B