Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gräv där du står

 

 

det grävs och analyseras

överallt i vårt land

ingenting preskriberas

allt görs för hand

 

hela tiden görs fynd

ben, skärvor, svärd

det vore synd

om det inte vore värt

 

all dess möda som läggs ner

vi mer av svenska historien lär

det nya pusselbitar ger

till gamla tider det bär

 

det är svårt att fatta

hur svårt det måste varit

de nog inte skratta

när de andra farit

 

till nya landet

för att gräva guld

klippte gamla bandet

må lyckan vara dem huld

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-07-23 11:10



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Jäpp, förnekarna- och historieförfalskarna kan dra åt helvete, vår forna tid är som den är, inte som vissa tidningsredaktörer skriver
2019-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP