Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PSALM I DATAÅLDERN

Det tränger genom dagen fram
på sajter, bloggar, Instagram
och allehanda appar
bland hackare, trojaner, spam
en psaltarton av Davids stam
som mitt i hjärtat klappar.

Den tonen ger en himmelsk frid
i dagens IT-stress och strid
och digitala mallar.
Den är ett heligt bakgrundsljud,
ett andens analoga bud
som i mitt hjärta kallar.

Bakom elektronikens sus
hörs tonen från psalmistens brus,
en fläkt av andens vingar,
som över algoritmer rår,
som genomtränger allt jag får
och skärmens makt betvingar.




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-24 07:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP