Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elegi över fattiga själar

Död ej saknad
Men aldrig glömd
Du vilar i nattens
Ljuva tystnad
Mörkret mantlar din rygg

Bortom detta livet
En sällsynt frid
Oljud o väsen
Är ett minne blott
ljuva tystnad

Gäng o vendettor
Kronor o ören
Stands o vd
Sorglig öl
Och modig sprit

Milslånga nätter
Blixtkorta dagar
Ett slag för en kick
En drink för själens
Skrikars tystnad

Ljuva tystnad

Det fanns hopp en morgon
Du var topp en tidig dag
Det fanns främre tider
För ett litet stud

En liten glimt av hoppets låga
Sken under aktiva klasser
Bäst i test
Men allra mest
Den som inte skygga
För drömmars flärd

Hatet kunde inte komma
Det fanns inte plats
Bland alla dina båtar till avalon

Ruskigt långsamt sjönk kylan in
Denna avsaknad av glädjens andar
Tysta rop av ovän där

Ett glimrande hat
Bland tysta ryggar
Kappors vändning
Från ungdomens guld

Gamla som getter
Trista som fetter
Livet skymde de
På hoppets bakgård
Dit de aldrig mer kunde gå.




Fri vers av Veritas Virtus
Läst 182 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-25 02:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Veritas Virtus