Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På spåret

- Var är du?
- Vid den obevakade järnvägsövergången.
- Vid vägen?
- Nej på spåret.
- IDIOT, förlåt… Kliv av med en gång! Gör inget dumt nu!
- Jag gör väl aldrig något dumt.
- Du gör ALLTID dumma saker. Kliv av! Jag hämtar dig.
- Det gör så ont. Jag kan inte andas.
- KLIV AV! Tåget kan komma när som helst.
- Jag hör att det börjar sjunga i rälsen. Det blir bäst för alla om jag försvinner.
- Nej alla blir ledsna! Alla blir galna av sorg!
- Du också?
- Ja, särskilt jag.
- Jag är redan galen.
- Nej då. Nu hör jag inte dig. Det är dålig mottagning. Du försvinner!
- Det är ju det jag vill. Försvinna.
- Nej, nej, nej… Nu hör jag dig igen. Stäng inte av. Stanna kvar!
- På spåret?
- Nej i telefonen. KLIV AV SPÅRET! Jag är på väg nu. Jag hör dig. Nu ser jag dig också. Jag är snart framme.

Nu kommer tåget. Snart. Eller inte.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lena Staaf VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-07-26 15:55



Bookmark and Share


  Rosmarin
bra driv i den här
2019-07-27

    ej medlem längre
Kuslig dialog, bra skildrat!
2019-07-26

  Öknens Ros VIP
Det går ofta människor på spåret, vissa vill "försvinna".
2019-07-26

  Blomma-Stjärna VIP
Bra beskrivning av en människa med mycket inre kaos och elände och en närstående som måste vara på hugget jämt - osäker på att hinna fram, att kunna rädda denna människa i nöd -
2019-07-26

  Elaine.S VIP
Pulsen stiger när jag läser och känner orden.. Det är bra, skrivet och beskrivet
2019-07-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag hade en vän som gjorde det.
Han var 20.
2019-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP