Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ENKLA DIKTER

Korta, enkla dikter, inte ordrika haranger,
lockar nu mitt öra när min blick börjar bli skum.
Ålderstigna strofer, rim och rytmer är min genre
och jag njuter diktens melodi som otium.

Jag är mer beroende av versens ljud och klanger,
än jag är av tankens vaghet och mysterium.
Jag finns inte längre med bland de orangutanger,
som besjunger djuriskhetens fria form och flum.

Denna simpla dikt lär väl bli fri från komplimanger,
men den är min egen sanning från mitt hjärtas rum.
Den är genomskinlig liksom själens transparanger
men vill visa att en enkel dikt är långt ifrån en dum.






Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-07-29 15:50



Bookmark and Share


    Asta Kass
Jag håller helt med! Rytmer och rim klickar härligare än modernt flum!
2019-07-30

    Lena Staaf VIP
Den är helt enkelt underbar! Vilken rytm, vilka härliga ord: otium, oragutanger, transparanger!

2019-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP