Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min mamma är fantastisk

När likgiltigheten översvämmar brevlådan
silas in via värmeväxlaren
eller tuggas ut i stora sjok
via TV:n och radion
samlar hon ihop den i stora högar
som hon tovar kardar färgar
eller spinner ihop till långa trådar
som hon samlar ihop i garnnystan
sedan stickar hon tröjor
eller väver mattor
som skickas till fattiga länder
via Röda Korset
När grannarna dör eller blir sjuka
och hennes man
får allt svårare att klara sig själv
skriver hon ned sina barndomsminnen
på datorn och sammanfattar dem i en bok
som hon delar ut till nära och kära
Livet förlorar förr eller senare
alla sina schackpjäser
i kampen mot Döden
Det går inte att förhandla om remi
Bara spjärna emot ett litet tag till
och tänka på barnen eller barnbarnen
och skapa sin egen mening
av allt det meningslösa svårförståeliga
Hon vägrar låta glömskan ta över
Sätter namn på alla som deltog
i hennes bröllop för 64 år sedan
Till minne för oss som överlever ett tag till
Vi tröstar oss med tänka
att den som kämpat har rätt att vila
och döden blir befriaren
men den som avvaktar
i passivitet och ångest
blir lika drabbad
Vi är människor
och vi delar våra öden
Som mor och son får vi leva
en stund på jorden
Jag är tacksam för det
Mamma, du är min förebild
och min kärlek




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-07-31 01:43



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Underbar hyllning till din älskade mamma!
2019-07-31

  Öknens Ros VIP
En kärlek rakt av från hjärtat till en älskad mamma, vackert!
2019-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP