Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flor

Skilja

rummet surrar alldeles tyst
av två periferier som aldrig mötts

###

När det skyler de svullna ögonen
talar inte floret om älskarinnans maskerade lättnad.

Skilj

När det vajar lätt i morgonbrisen över sjön
talar det reinkarnationens obegripliga tungomål.

Det svarta skiret som bara talar i några dagsländors
livslängder är ju bara ett lån av naturens beständighet.


###

Surrandet tilltar;
oändliga fotoners kakofoni.

Skilt för en stund.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Philip K
Läst 193 gånger
Publicerad 2019-08-09 11:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Philip K