Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Zerkalo

Någonstans på den linje som bildas
mellan Omsk och Montevideo
lät vi vårt barn dö av fläcktyfus

Hur kunde vi blivit bra
föräldrar i den skugga som ständigt
omgärdade våra tankar?

Vlody dog och du anordnade
skyndsamt hans jordfästelse under
det kritvita köksplanket

Vi två, Gud och katten bevittnade.

I salongens kvicksilverspegel berättades ett liv
som varken var mitt eller ditt;

Där en störtskur i dimman
och den vackra rök som
omgärdat våra kärlekslösa kroppar
sköljdes ner i dagvattenbrunnarnas

Gapande

Käftar

-

Vi horor kommer aldrig lyckas väva
ett enhetligt jute med alla våra historier
om kränkningar i det liv vi fick.




Fri vers av Philip K
Läst 132 gånger
Publicerad 2021-02-17 20:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Philip K