Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farväl

 

 

sommarens sista skälvande minuter 

vi vet båda att det är slut

den åtrå vi känner finns kvar där än

lusten och leken likaså

 

det är smärtsamt men likväl oåterkalleligt

sommaren har aldrig varit ljuvligare

aldrig så underbart vacker

förrän jag mötte dig

innan var allt så vardagligt grått

 

men nu måste vi ta farväl

hur ont i hjärtat det än gör

det vore fel att göra annat

det vi gör har inte skadat nån

säg att det är så

så jag kan sova lugnt i natt

 

farväl och lev väl

tänk om vi träffats i en annan tid

kanske hade det blivit vi

kanske inte

nu är verkligheten sådan

vi är inte fria

vi är någon annans

vi kommer alltid minnas

det vackra och sköna

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-08-09 18:25



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vemod över en relation som tar slut samtidigt som sommaren lägger sig till ro.
2019-08-09

  Kungskobran VIP
Farväl du sommarmö
som klätt min sommarö
nu väntar höstens stormar
över vresigt hav

Iskristallers virvlar
tar vid med vinterdans
i mörka nätter
vi kurar tätt intill varann

När grönskan sticker ut
är vintern slut
vårens mö är här
å vad jag håller henne kär

Du mogna sommar mö
jag älskar henne så
hon är eldig och skön
den mörka vinterns lön




























2019-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP