Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag försökte

Jag försökte lära mig förstå
hur världen fungerar
men ju mer jag lärde mig
desto mer ledsen blev jag
Det var som att titta ned
i en oändlig grav av sorg
Det var som att dricka vattnet
från världens mest förorenade flod: Citamur
Därför börja jag träna
för att min kropp och själ
skulle må bättre
Nu är jag mer okunnig om världen
men lyckligare i min kropp
Snart kan jag ersätta
engagemang och kamp
med prestation och egoism
Jag har svikit världen
och mina medmänniskor
men räddat mig själv
och inbillar mig
att det är värt priset




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-08-12 23:01



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
En oändlig grav av sorg är en bra formulering hur det kan kännas ibland...
Fint skaldat..
2019-08-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om det egna jaget, medmänniskor och världen.
2019-08-14

  KattenKin VIP
Så bra fångat, bra skrivet! Vanmakten tar oss till gymmet ungefär.
2019-08-14

  Blomma-Stjärna VIP
Bra skriftat! "Jag är självisk", sa jag till mina vänner idag, "jag gör bara det jag tycker är kul"! Men mina rebelliska vänner, duktiga arbetare för en mer rättvis och mer hållbar värld, säger sig bli stärkta av att jag delar med mig av det jag tycker bäst om att göra - som att skriva poesi, att dansa, att skapa!
2019-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP