Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstkänning

 

 

solen skymmes mer och mer

mörka moln sig tränger

man mera sällan solen ser

årstid som sig svänger

 

mörkret tidigare sig sänker

man kurar framför tända ljus

stjärnor på himlen blänker

människor i vart hus

 

snart ska trädens löv falla

kala likt skelett de ska stå

nätterna bli så kalla

så ska det bestå

 

till vinter knackar på port

frustande av yrsnö

det han alltid gjort

hösten får ta adjö

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-08-14 12:06



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fint rimmat!
2019-08-14

  Bodingen VIP
Men vi har ju inte haft nån sommar än? Kan väl inte bli höst direkt efter vår?

2019-08-14

  MissCaylin
Fint! *applåd*
2019-08-14

  danne //
åkarbrasor är bra
får igång både
omloppen i en
den där i knopp
å kropp

kanske har
en tur att
någon stråle
kikar fram
medans allt
hålligång
var min
lilla tanke.
2019-08-14

  Marita Ohlquist VIP
Snart är det dags att byta kläder
hänga in sommarens tunna
plocka fram varma, beroende på väder.
2019-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP