Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
h\'ämtad från ett projekt som vi ska tala tyst om, men grundiden var bra och dkten okej


På vinden

Du kunde inte ana dig till
Vad som gömdes där
Dörren är öppen för den som vill
Det är bara att kliva på här

Här finns bara det förflutna
Aldrig någon som helst framtid
Här vilar liken med ögonen slutna
Och så en ensam själs strid

Jag lämnade allt i en lind
Nu är det bara jag på Agnes vind

I klädd en roll jag inte kunde se mig själv i
Entrar vemodigt en tom scen
Spelar för döden i sitt gelleri
Står så där ytan armar eller ben
Och ber om nåd och värdig sorti
Och då timman redan är sen
Kan jag bara servera poesi

Jag bara är sån är nog jag
Kanske för att jag inte har något val
Jag ser nu att livet har sina behag
Jag som inte tog mig genom dödskuggans dal

Så mycket jag skulle gjort annorlunda
Men vad vill jag egentligen ändra på
Men jag vet att hon är en på hundra
Så mycket har även jag lyckats förstå

Tro inte att jag inte ser, jag är inte blind
Jag är bara en osalig själ på Agnes vind

Kom du hit för art stilla din nyfikenhet
Du det är så mycket som vi inte vet
Men snälla stig på, stå inte bara där
Du är så hjärtligt välkommen här
Det är en upplevelse du sent ska glömma
Så mycket mer än du kunnat drömma
Ska vi följa programmet punkt för punkt
Du andas dimman som ligger så tungt
Kände du inte fukten mot din kind
Det är jag som är själen på Agnes vind





Fri vers av PPQ
Läst 315 gånger
Publicerad 2004-10-16 18:31



Bookmark and Share


  Agnes
Har jag fått \"tomtar på loftet\"?

Allvar. Förundras över hur du lyckas skapa ett så pass långt flöde som du gör, på vers - med bibehållet läsvärde rakt igen!? Fenomenalt!
2007-06-08
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ