Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har en liten pudel

Jag har en liten pudel
som kallas Kapital
Han ger mig goda stunder
vi går på promenad

Han sniffar och han skäller
på män’skor som han ser
Han släpper inte taget
han vill ha mer och mer

Jag blir ibland generad
för denna starka drift
att slita och forcera
och se det som bedrift

Men människor blir rädda
och ger sig ganska lätt
De känner sig så nakna
inför en sådan best

Jag håller hårt i kopplet
jag blundar och jag ber
att han skall snabbt besegra
de människor som han ser

Han är min andra sida
på kopplets andra hälft
Han gör vad ingen vågar
Han gör det inte snällt

Men se’n när vi går hemåt
till hemmets lugna vrå
då går han snällt i koppel
och jag går lätt på tå

Sen sover vi tillsammans
min lilla hund och jag
Vi drömmer vi är goda
som ett aktiebolag

Jag har en liten pudel
som kallas Kapital
Han ger mig goda stunder
Vi går på promenad




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-08-15 04:06



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
bra skriftat - gör nästan ont att läsa - dags att ta fram gamle Marx igen -
2019-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP