Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kampen

 

 

ord som flödar

ord som dödar

protester mot tyranni

kämpar för demokrati

 

folket lider under förtryck

de har lämnat sitt avtryck

i historien skrivits in

den är också din

 

när militär sätts mot folk

det inte hjälper med tolk

människoliv intet värd

inte i denna värld

 

inget människan lär

tar till gevär

hatet härskar ännu här

freden är blott en chimär

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-08-21 10:33



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Imperiets "Är det verkligen fred vi vill ha", tänkvärd text.
2019-08-21

    Lena Staaf VIP
Aldrig acceptera förtryck och krig. Aldrig! Tack för din fina dikt.
2019-08-21

  Marita Ohlquist VIP
Må fredens öppna händer vinna över krigets knuta nävar!
2019-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP