Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BIBELNS POETISKA BÖCKER

Poetiska böcker bland bibelns blad
gör läsaren både bekymrad och glad.
De speglar det mänskliga livet i stort
precis som all diktning i allmänhet gjort.

Det börjar med JOB och hans plåga och gny,
hans grubbel med Gud och hans huvudbry.
Så småningom ebbar hans elände ut
och ändar i lycka till livets slut.

I PSALTAREN lovsjunges Israels Gud
till strängarnas darrning och lyrornas ljud
och sångerna handlar om vardagens kvalm
men slutar i lustgårdens saliga psalm.

Kung Salomo visar sin vishet och nåd
i ORDSPRÅKSBOKENs förnumstiga råd.
I den får man reda på fel och rätt
och hur man ska leva på bästa sätt.

PREDIKARENs liv är fåfänglighet
och tillvarons summa förgänglighet.
Allting är ett jagande efter en vind,
som slutar sin gång genom dödens grind.

Och läs HÖGA VISAN om åtrå och lust!
I den rusar kärlekens rödaste must
med bilder som lyser av himmelens makt
i brudens och brudgummens kärleksakt.

I bibeln för övrigt finns god poesi
att läsa för alla som vill liksom vi
som tillhör poeter. se och vet
att fin poesi är av evighet.
























Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 425 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-08-24 09:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP