Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Skogens guld

Skogen står där redo
för sinnenas möte
tidevarv och sekler
och den står bara där
inbjudande och skör
kottar och grenverk
möt det mytomspunna
och bli alldeles kär

Skogen i sin skepnad
mossbeklädda stenar
skogsstjärnens stillhet
i sommarnattens kväll
lärkträd och tallkvistar
doften av liljekonvalj
gömt bortom granarna
en guldgul kantarell

Skogen livets lungor
och älgarnas palats
ekorrens kärleksnäste
naturens stora chans
gryningens härlighet
när solen tar en paus
välgörande regndroppar
kring älvornas dans

Skogen ligger öppen
en famn i naturen
skogsstjärnan lyser
vit och nästan oskuld
bäcken klara vatten
och grodornas lek
lingon på en tuva
tidens ljuvligaste guld

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 411 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-09-09 14:36



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Du är fantastisk att se naturens skönhet och sätta den på pränt!
2019-09-09

  Feliaxel VIP
Både vackra och goda dessa svampar
2019-09-09

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om naturens mångfald, guld värd, 24 carat!
2019-09-09

  Respons VIP
En fin hyllning till naturen!
2019-09-09

  morgonstjärna VIP
idylliskt vackert skrivet
härliga kantareller
2019-09-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO