Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människa, vad är du?

 

 

när du på livets väg vandra

bör du inte andra klandra

 

ty en dag du själv drabbas

när du med andra gnabbas

 

var försiktig med orden

för på denna jorden

 

bor en känslig varelse

som av en händelse

 

har känsla för rätt och fel

men kan detta med spel

 

humor har den också fått

åt skämt den skrattar rått

 

så finns en mörkare sida

för den får andra lida

 

människan är en märklig sort

undras när den försvinner bort




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-08-31 10:31



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Vi kommer förgöra oss själva och Tellus tas över av älgar
2019-09-01

  bohemen VIP
Javisst är vi mänskor märkliga, men vi har en kraft som kan påverka andra och världen...

Bohemen
2019-09-01

  Kungskobran VIP
Förr eller senare försvinner den för gott saknad av ingen
2019-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP