Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstsol

 

En tidig morgon

när solens stålar

letar sig upp

bakom bergens topp

och gräset är fuktigt

av nattens dagg

går jag med bara fötter

ner mot floden

för att möta

höstens intåg

i en stilig parad

 

Natten möter dagen

i morgonbräckningens

första andetag

fåglarna är på väg

ner mot södern

flyger på led

följer ledarhanen

asparna rasslar

bugar stolt i vinden

målar ett landskap

i stilla lugna penseldrag

 

Sommaren är över

bara minnen finns kvar

av doftande äng

och båtens färd

över öppna hav

vi seglade mot nya marker

ville se något nytt

och vi såg horisonten

långt där borta

när den badade

i solens sken




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-09-01 10:47



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Du målar vackra bilder med dina ord!
2019-09-02

  ULJO
Så fint
2019-09-01

  Feliaxel VIP
Dina rader framkallar vackra bilder inom mig
2019-09-01

  Öknens Ros VIP
Fina naturbilder och stämning.
2019-09-01

  Larz Gustafsson VIP
Tjusigt! Storstilat!
2019-09-01
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP