Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Reaktionens förgiftade blomma

Jag vill inte fastna i kokongen
i den förgiftade blomman
titta över kanten
och tycka synd om mig själv
bland klibbiga kronblad
eller leta efter syndabockar
som kan bekräfta orsaken
till mina misstag
och misslyckade val

Jag vill skapa mening
och drägliga villkor
genom att röra mig
tillsammans med andra
mot det mål
som inkluderar
dig och mig
i en gemensam kamp
för ett bättre liv




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-09-04 04:42



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Ett ansvarigt mandat en äger rätten att ge sig själv som subjekt i sitt liv. Den gemensamma kampen gör det slagkraftigt och ökar motivationen ju. Klokt och ärligt skrivet! Umbuntu - jag är en människa bland andra människor!
2019-09-16

  Magdalena Eriksson VIP
du har kommit loss med viktiga saker här i texten!
2019-09-14

  Marita Ohlquist VIP
Kloka ord att bära med sig i livet!
2019-09-04

  KattenKin VIP
Det är nog inte så konstruktivt att se sig själv som offer. Ibland är det oundvikligt. Bra att ha i åtanke dock. Dina tankar här är sånt jag också funderat på. Titeln gör mig lite förvirrad bara, tänker att jag kanske inte alls fattar vad det handlar om.
2019-09-04

  Blomma-Stjärna VIP
klart och koncist och välljudande i både ord och innehåll!
2019-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP