Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glimt

När mitt öga skall uppleva
hur soldiset lyfter sig ur betongen¨
har natten redan förflyttat sig ur
mina porers sömnader
och dragit sig in i sitt skal
och blivit en del av väggens frostfläckar

Jag har redan lovat bort mig till denna dag
medan ännu det svara åter skapelsen av nattsömnen
ännu vakar i min känsloväv

När dagens rörelser äntligen kommer igång
och jag nu betraktar solens mäktiga majestät
i min glasruta
har redan min verklighetsförankring rusat åstad
och blivit ett med
biltrafikens ljudfält




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-09-06 02:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson