Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vill ha dig nu

Du är vinden i mitt segel
det som för mig fram
gruset under mina fötter
ledsagerskan på stigen
lyftet över broarna
fundamentet där inunder
boken fylld med citat
min kärlek så gedigen

Jag vill ha dig nu
dig och ingen an
med dig vid sidan
svårmodet försvann

Du är vattnet i mitt glas
som släcker min törst
det som väcker nyfikenhet
att vilja existera här
bokstaven mellan raderna
den som talar det viktiga
fåglarnas kvittersång
som säger att jag är kär

Jag vill ha dig nu
dig och ingen an
med dig vid sidan
svårmodet försvann

Du är naturen den fina
träden som ger luft
ängens ljuvliga skönhet
med blommor och bin
min fullständiga ärlighet
mina knäppta händer
syret för min överlevnad
en varelse så fin

Jag vill ha dig nu
dig och ingen an
med dig vid sidan
svårmodet försvann

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 426 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-09-18 06:55



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
kärleken övervinner svårmodet
och leder diktjaget till det som är viktigt
ärlighet, natur, viljan att existera i det som är nu
- underbar hyllning till din käresta!
2019-09-19

    annelie eriksson VIP
Väldigt vacker text<3 Den kan jag verkligen relatera till:)
Lycka till med ditt fortsatta skrivande<3

Mvh Anneli
2019-09-19

  Anya VIP
Vilken fin hyllning. Hoppas diktarduet får läsa detta.
2019-09-18

  Marita Ohlquist VIP
Underbar kärlekspoesi!
2019-09-18

  Maria Sundelin VIP
Så full av öm längtan
2019-09-18

  Öknens Ros VIP
Vackert skildrat om kärleken.
2019-09-18

  lodjuret/seglare VIP
Du är åtminstone dins, texterna lever i att du finns, de som dem läser på sidan minns, för någon är du en prins, eldar i dig för vardera brinns'...


Jag medger att 'ändelsen' på vissa ord är mer 'önsketänkt' än stående i ordboken.
2019-09-18

  Feliaxel VIP
Den fantastiska kärleken så väl beskriven
2019-09-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO