Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


04.33, på akuten

Jag följer ett långt, rött spår, bländad av ljus och bleka väggar

Går förbi brutna kroppar och själar. Vilsna rop på hjälp hörs i bakgrunden

Mina ögon och händer är svullna, efter fjorton timmar på jobbet

I slutet på korridoren ligger du: sårbar och ensam

Med blåmärken över hela ansiktet. Blodig och i tårar

Ändå är det första du säger: "var inte ledsen, min sol!

"Var inte ledsen och berätta om din dag. Har du ätit? Du ser så trött ut"  

Mamma: jag var inte där, när du föll ned och gick i bitar!

Vad hände? Gav ditt hjärta upp av sorg?

För dem du älskat - för mig - har du gått genom eld och vatten

Du har stått ute i regnet och bett till stjärnorna, att jag skulle klara mig igenom natten

Just nu tittar jag på din blåa ryggsäck, intill sjukhussängen

Dina glasögon har spruckit, dina byxor är trasiga

Vi har aldrig ägt mycket, varken du eller jag. Det spelar ingen roll! 

Det var du som lärde mig att livet inte värderas i döda ting, utan i högt flygande svalor och drömmar

Håll min hand och låt mig torka bort dina tårar. Ta mina lungor, om det så behövs

Ta mitt hjärta, om det är vad som krävs. Är inte redo att ta farväl av dig

Jag ber dig. Snälla, inte än. Håll ut mamma, ge inte upp!

Klockan är 04.33. Du ser djupt in mig och säger:

"Jag minns studentrummet du växte upp i och snön över Moskvas gator 

"Din första vän var en prins från Nepal. Ditt första ord var 'kött'

"Var inte rädd, min son. Min lilla kapten Framtid

"Jag kommer att älska dig intill slutet."




Fri vers (Fri form) av Rafael X
Läst 236 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-09-07 04:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafael X
Rafael X