Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2019-09-07


ett besök

dripp dropp
det regnar
solen skiner
han tar sina cigaretter
sin röda scarf

tretton minuter
inte längre än så
gick mellan att klockan rang
och att han gick ut från min dörr
vi sa ingenting
jag log lite obekvämt ibland
han frågade tafatt
om jag skulle sova hela dagen

jag vet inte riktigt hur jag känner
kring dessa dagar med Jeremy
han var så arrogant
han gav mig ingenting
han drog i mitt hår när vi hade sex
han gick aldrig ner på mig
han gick aldrig med på mina förslag
han visste bättre själv
och han tyckte inte om det han pröva

vi var på min lärares utställning
med alla mina klasskamrater
han stod tyst för sig själv
skyllde på att han var blyg
men jag tyckte inte om
hur han talade om målningarna

och sen skulle vi på en japansk koncert
det var dyrt inträde och tog lång tid
innan någon spelade
vi såg aldrig koncerten, det blev för sent
jag frågade om han skulle bli besviken
om vi missade bandet
of course I will

jag vill skratta åt det hela
för han är en sån fransman
som man vill skratta åt
men jag kan inte

jag gav honom min stad
jag gav honom mitt hem
jag gav honom min kropp

han tyckte inte om någonting

han hade en kamera
men tog bara kort på dumma grejer
sådant slöseri
han tog inga kort på mig
däremot på hans byxben med aska på
och på en grusväg





varför ville han komma
var det för att träffa mig?
var det för att han var uttråkad?
han kanske trodde jag var fantastisk
och sen fick han uppleva verkligheten
och det var inte vad han hade tänkt





jag känner mig totalt tom
jag borde aldrig
bjudit in den här mannen
i mitt liv




Fri vers av ett blått spöke
Läst 141 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-19 21:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ett blått spöke
ett blått spöke