Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Visste du att även själen har en garderob?


Själens olika kläder.

Man kan klä sin själ i smutsiga kläder.

Plagget kan då heta girighet.
Människor i närheten känner sig då fattiga.
Det leder till att ingen vill bjuda på sig själv.
Ett futtigt liv till slut det blir.

Högfärdig är ett annat klädesplagg.
Som från en lång tillknäppt överrock,
ser då själen ner på andra.
Ingen vill i längden se upp till en sådan själ.

Lathet är som illaluktande underkläder.
Själen hittar ursäkter för att slippa göra någonting alls,
och det är alltid någon annans fel att det inte händer något.
Med en klädnypa på näsan, går andra förbi fortast möjligt.

Med underbara kläder, blir det annat.

Ödmjukhetens värmande jacka får andra att mjukna.
Hårdhet försvinner och förståelse ökar.
Man ser möjligheter och inte omöjligheter.
Att lyckas tillsammans blir självklart.

Givmildhetens gyllene skor skänker hopp.
Det glänser i ögonen där gåvor tacksamt tas emot.
Det är såhär en rikare värld för alla skapas.
I fotspåren fler följer efter med egna gyllene skor.

De mest färggranna festkläderna är kärleken såklart.
Den romantiska kärleken, kärleken till djur och så vidare.
Strålande pulserar hela regnbågens kulörer.
Ju fler som klär upp sig, desto bättre blir kalaset.

Livet är helt enkelt för kort för att ha långtråkigt!

















Fri vers (Modernistisk dikt) av Jeremiel
Läst 214 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-09-16 04:20



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
Fina klokord
. hoppas du mår bra Coronatid
2021-01-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet, mycket bra!
2019-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Jeremiel
Jeremiel