Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Himmelriket

Under himmel blå
vilar skogen grön
ängens blomster
en ögonbild skön
säden som växer
och ger oss bröd
älvornas danslust
i skymningens glöd

Under solkysst sky
vågor som slår
stränder och segel
som leklust får
bränningarnas kust
horisontens väl
vingar som svävar
vid naturens själ

Under rosa himmel
froststänkt mark
människor i rörelse
i gryningens park
änder som simmar
i spegelblank sjö
barnen som leker
under flingor av snö

Under månbelyst sky
sanna kärleken ler
dansen under stjärnor
som söker efter mer
händerna som möts
under nattens baldakin
känslorna som håller
likt ett bra årgångsvin

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 363 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-09-19 08:28



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Vacker poesi. Man ”ser” bilderna
2019-09-22

  Blomma-Stjärna VIP
skönhet i poesi och bild!
2019-09-19

  Eva Langrath VIP
Vacker poesi
2019-09-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Underbar vy-sky
så skulle den
alltid lysa
gott till den
som till Dina
ord man kan
mysa...
.


2019-09-19

  Maria Sundelin VIP
Vackert fångat i både ord och bild
2019-09-19

  Kungskobran VIP
Fantastisk bild
2019-09-19

  Feliaxel VIP
Vacker poesi
2019-09-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO