Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grubbel

Kanske har jag grubblat
så mycket över tillvarons svårigheter
att jag spridit dimma och giftig rök
i vårt gemensamma paradis

I detta töcken fyllt av snårskog
och vattenfyllda gravar
kan jag inte längre se min älskade
som följer mig på vägen

Jag håller mig nära och väntar
på den befriande vinden
som sveper med sig svårmodet
så att vi ser varandra

Det är nu den nya dagen gryr
Det är nu vi har chansen
När jag ser dig förstår jag
att du är mitt stora äventyr




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-09-18 05:02



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om längtan efter att lämna det gamla och se fram mot det nya!
2019-09-18

  Anya VIP
Tycker om den positiva tonen i slutet.

Jaa grubbleriet är sannerligen ett gissel. Känner igen mig. Det mesta blir suddigt då.
2019-09-18

  KattenKin VIP
Jag håller med Stanley, lite Karin Boye i den här. Himla fin ton i diktjagets självreflektion, och sista strofen som ett livsbejakande glädjeskutt.
2019-09-18

  Stanley Rydell
Ärlig självrannsakan med blick inåt och utåt där riktningen hittas nära den älskade i ett djupare seende. I denna väntan, i Kairos, i känslan för timing sker det som vackert skaldas i sista Karin Boyefärgade fjärde strofen. Uppbrott i kvalitativ mening! Känner igen längtan och strävan efter uppbrott i många faser i mitt liv.
2019-09-18

  Mats Edin VIP
Ödmjukt, insiktsfullt och vackert skaldat
2019-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP