Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om halva historiers bortglömda sanning


Nedbrända illdåds glömska


hon svor att slita själen ur varje glädje
någon vågade visa efter sin förnedrande
död på bålet

Hela byn hade slutit upp att se


-få kom,
prästen tände på med en iver i ord
och blick som fick den tidigare mest
ivriga hatare att ta ett steg tillbaka





Ett horribelt spektakel senare dog
elden ut, efterlämnande blott en
pyrande grop istället för ett minne










Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-09-28 01:22



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Filmiskt.
2019-09-29

  Kungskobran VIP
Häxbränningarna är en förskräckande del av vår historia.
Hitler fortsatte,
vi har ”bara” pressens utpekande, dom och förföljelse , men det är samma andes barn

2019-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP