Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så som i Djursholm

Djursholm

I Djursholm finns ingen riktig kärlek.

Det finns bara masker.

Mask på mask och ingen hittar ut.

Man förvirrar sig bland påklistrade leenden och det är som att befinna sig på en maskerad som aldrig tar slut.

Det är ett fängelse där man håller varandra om ryggen


Som barn växer man upp och möter ständigt vuxna med masker på.

Det är obehagligt till en början, men allt som tiden går lär man sig koderna och snart har man själv en lika påklistrad mask som alla andra.

Den skaver till en början, men allteftersom ger själen upp. Och slutar kämpa. 

Det lilla nyfikna, kärlekstörstande barnet växer upp och växer ihop med sin mask.

Den tar efter de vuxna. Blir vuxen för tidigt.

Kan ”bete sig” och föra sig. Lär sig rätt och fel politiska åsikter.


Störst av allt är kärleken

Men det är faktiskt inte sant i Djursholm.

I Djursholm är störst av allt ett gott rykte.

Ett gott rykte kan man nämligen komma långt på.

För att få ett gott rykte måste du spela dina kort rätt och undvika tramp i klaveren.

Socialisera dig inte med ”fel” sorts människor

Klä dig inte i samma outfit två dagar i rad

Visa dig aldrig osäker och tänk på familjens heder!


Djursholm är konservativt.

Familjen kommer först och i familjen släpper man bara in och omhuldar dom som familjen godkänner.

Det går att dra likhetstecken till hederskultur.


Sårbarhet existerar inte här.




Övriga genrer (Kåseri) av matildalikesnature
Läst 154 gånger
Publicerad 2019-09-29 15:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

matildalikesnature
matildalikesnature