Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nya på jobbet

Fanns många som stod ut och sen fanns det du
som stack ut på ett alldeles särskilt sätt
från den bruna såsen, den stora tjocka massan
den eländiga sörjan

När vi började, nästan samtidigt
På samma arbetsplats med identiska arbetsuppgifter
blev det tydligt att vi valde så olika strategier
Du klampade in med buller och bång
Hej, här kommer jag skrek du!
Ta mig som jag är eller ta mig inte alls
Jag kvittar i vilket

Två veckor senare, kom jag.
Hej, jag vill helst inte synas eller höras alls
Glöm bort att jag finns
Mitt skratt ska klinga i exakt samma tonart som ert
mina rörelser synkroniseras med hela arbetsplatsens rörelser
Min doft som sakta integreraredes i rävpisskaffets

Du är motvals, motstånd och rörelse
jag är medhårs, mindervärdeskomplex och stillhet

Ingen rör sig som du och ingen stör sig som jag

Både älskar och hatar dig
För att du är där du är och skäms inte




Fri vers av matildalikesnature
Läst 85 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-08-17 23:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oj då, ordat på jobb?

Själv har jag endast haft manliga arbetskamrater i mitt yrke inom certifierad svetsning och yrkesdykare inom svetsteknologi. Samma i gymnasiet, inom svetsmekanik.
2023-08-18
  > Nästa text
< Föregående

matildalikesnature
matildalikesnature