Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Måste sorgen vara synlig för att finnas till, måste sorgen vara här, fastän jag inte vill.


Måste sorgen vara synlig

Måste sorgen vara synlig
för att få finnas till
Kan tårarna sluta falla
fastän man inte vill
Kan alla sorgens nycklar
gömmas långt långt bort
Kan de ligga där i stillhet
i hjärnans dolda fort

Så måste sorgen vara synlig
så att alla andra kan den se
Eller Kan man gå i sönder i tysthet
när man minns hur du brukade le











Fri vers av Sara Helen VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-10-01 09:13



Bookmark and Share


  Gin83
Otroligt starkt.
Blir djupt berörd
Ett nästan panikartat uttryck i orden...o blir väldigt visuell för mig.
Lämnar mig allt annat än oberörd

Vackert och skört
Och kändes att läsa
2020-11-08

    ej medlem längre

Sorgen har sina skäl att finnas till och vara
synlig. Så även om den vill dölja sig bakom
lyckans ljus och dess skumma fasader.

Fint skildrat.
Juhani







2019-12-20

  Lars Hedlin
Bra tankeställare där..Sorgen är så olika för alla tror jag ibland synlig ibland dold..
2019-10-18

  Kungskobran VIP
När man är spröd
och söker stöd

Hjälp finns det någon här
som vill göra sig besvär
att trösta en ledsen tjej

Vill du trösta mej?
känns det okej?


2019-10-07

  Svart svan
Engagerande text... frågan uppstår om sorg ens kan existera utan att först bli sedd och därefter benämnd... att känslor av olika slag både existerar och syns år väl tecken på liv och känslan av sorg är väl tecken på socialt liv, men för att känslan av sorg skall kunna särskiljas från andra känslor krävs väl att känslan först syns och därefter benämns... och kanhända kan känslans nycklar således gömmas långt långt bort i stillhet i hjärnans dolda fort, eftersom krig, arméer, försvarsfortifikationer och sorg är lika intimt sammankopplade med släktskap, kärlek och leenden som nycklar är sammankopplade med känsliga låsta utrymmen...
2019-10-05

  Monika A Mirsch VIP
Talande är dina ord
djupt in i hjärteroten
"Måste sorgen vara synlig
för att få finnas till"
Tack - du gjorde min sorg lättare att bära.
2019-10-05

  morgonstjärna VIP
ibland kommer dagar när man går sönder av en fjäders tyngd, men så kommer de andra de soliga
2019-10-04

  ULJO
Man måste kunna bära sorgen och förhålla sig till den för att kunna leva
2019-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Sara Helen
Sara Helen VIP