Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Någonstans. Ingenstans. Känslor inuti och utanpå.


Någonstans

Någonstans
är allt inte 
grått mer

Någonstans
finns allt som
hjärtat ser

Någonstans
står jag kvar
och ler




Fri vers (Fri form) av Sara Helen VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-03-01 21:39



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Ja, någonstans ler du och står kvar. Så är det helt säkert. Förtröstan i dikten, vars knappa stil jag gillar.
2021-04-27

  poeten
Ett fascinerande ämne i din dikt. Det är ju så, tror jag, att denna form av lycka, hur den än ser ut, självförverkligande, kärlek eller vänskap, så har jag ofta upplevt att den kommer i just de tre skepnaderna när jag gjort verklighet av det jag som jag brinner för att syssla med. Man måste bara först göra handling av tanken. Sen kan det också vara förgängligt men det upplevdes och det är det viktiga. Motsatsen är stagnation och då inbillar jag mig att det andra även stagnerar i viss mån. Alla dessa former av lycka måste ut att sökas efter i någon ända. Den rörelsen måste finnas. Att "byta vatten ibland" som nån grekisk filosof sa. Din dikt slutar i alla fall hoppfullt.

"Det finns där. Ta för dig, innan allting tagit slut."

Mauro Scocco, Det finns, från 1991.
2021-03-04

    ej medlem längre
Din text lovar att det finns en plats för oss att hoppas på. Jag skulle bra gärna vilja hitta dit. Tack för hoppet Du ger!
2021-03-03

  thyra
Jag ler med dig. Fint!
2021-03-03

  ULJO
Positivt
2021-03-02

  Lars Hedlin
Mycket bra! :)
2021-03-02

  Dennis Brinkeback VIP
Fint skrivet
2021-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Sara Helen
Sara Helen VIP