Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bön för inbilska

Så en gång fann jag Faderns hand och vägen till honom som alltid var bred genom luftens grönskimrande svall. Medan aftonstjärnan var mitt ljus och under morgonrodnadens rus slöt vindrusets storm mig i dess famn. Å denna sidan stranden fann jag mig åter med Faderns hand i min och hans röst i vindens sus och smaken av blodsmaken i min mun Vi står där döden väntar och dimman saknar ljud Må det vara så att andra känner mig som obetydlig men jag är inte det i min Faders ögon. Han håller mig fast i hand till dess vildfåglarna kommer och jag hamnar åter i en kvinnas sköte som en nyboren man. (boren= född till något)




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 134 gånger
Publicerad 2019-10-02 00:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson