Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


är detta

 

 

driver

hon säger

hon

ett jag

det driver kalla vindar över bergen

 

 

 

jag minns mina blottade ögon

knäppta i bön

 

 

 

jag skulle vilja omfamna bergen

med mina ögons hjärta

 

 

 

var gång stormord stiger fram

bäddar jag in dem

 

vill inte smitta

vill inte

smitta

 

skriver med vacker spets

 

vill ej skada ögon

 

 

allt detta vackra

visslaren blåser

i

träden

 

andedräkt

från den röda

eldrosens blad

 

är detta

ett öga i berget

en spricka

 

det stiger röda toner ur

ett varsamt kisande öga

 

en fjäderudd landar i

en rot

en stam

ett svar

 

med detta röda bläck stiget ur

jordens hjärta

 

 

skriver

tecknar

 

är detta ett

öga

 

är detta en

spricka i berget

 

jag hör bergsgetter bära hopp

röster av slag

bära onåd

 

 

ur denna ärgade kanna

hälls det av valnad hand

 

detta sprunget ur varsel

 

stiger över tröskeln

kanten

 

 

en tår

ett hav

 

 

brunnens ringar givna av år

åror

 

trädens ringar

 

vem

kan

 

bär stämmor in i fält brutna av

dragna linjer

drivna

in

 

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-10-03 14:52



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Likt en vädjan till naturen att hålla ut
gentemot stormeord, beskurenhet och långt indriven enfald.
2020-07-15

  Bjarne Nordbö
Efter läsningen. Stillheten. Min kvällandaktstund var gjord. Det är allt. Det är nog.
2019-10-03

    ej medlem längre
Den stora världen i den lilla. Här finns så fina metaforer att man förundras över dina ords förmåga att skriva liv att lyfta och ge det ögat ser vingar.
2019-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser