Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett förslag

Det finns en stor flod i Indonesien som heter Citarum
Längs floden bor miljoner barn ungdomar och vuxna
De använder floden för att dricka, laga mat och tvätta sig
Floden passar också bra som transportmedel
Vattnet i floden är rent och smakar gott
I floden finns det massor av fisk
som går att fånga och tillreda som mat
Längs floden finns också stora fält av risodling
som går att bevattna
Barnen leker ofta längs med eller i floden
Att bada och svalka sig är skönt
Människorna längs floden är lyckliga
och tacksamma för att de kan leva ett gott liv
i samklang med naturen

Mitt förslag är att vi anlägger ett tusental färgfabriker
längs med floden så att vi kan färga kläder
som sedan går på export till den rika världen
Färgen kan vi sedan släppa ut direkt i floden
så att den blir lila, rosa, grön eller svart
Färgfabrikerna skapar arbete
och de som jobbar där tjänar pengar
så att de kan köpa egen mat och egna kläder
Jag vet att många människor i den rika världen
har garderoberna fulla med kläder som de inte använder
Det betyder att vi kan sälja kläder
även till människor som inte behöver mer kläder




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-10-05 14:11



Bookmark and Share


  Svart svan
Ja, där ser man... något nytt, alltså... om denna flods öde hade jag nämligen tidigare ingen aning... ytterligare ett litet mentalt stentillägg till den västerländska globala industrikapitalismens medfött skuldfyllda ryggsäck alltså...
2019-10-09

  Anya VIP
Pricksäkert. Jaa Hur många av oss är beredda att avstå kläder för miljön? Klädskam i allra högsta grad...tänker jag när jag läser.
2019-10-07

  Kungskobran VIP
Tyvärr så köper dom redan massor av krigsmateriel och en del har t.o.m atomvapen trots att dom är så fattiga

2019-10-06

  Marita Ohlquist VIP
Här ger du oss en riktig tankeställare om att välja mellan att bevara miljön eller fördärva den!
Jag lägger min röst på det första stycket.
2019-10-05

    Sefarge VIP
Fiffigt marknadsmässigt skriftat!
Och sedan när de blir riktigt
rika kan de köpa kärnkraft
-verk och krigsmateriel
av Oss. ..
;)
2019-10-05

  Kungskobran VIP
Frågan är hur lyckliga dom egentligen var, se till att fabrikerna tvingas att återvinna och rena sina utsläpp i stället
då kan dom både ha jobb rent vatten
och slippa fattigdom
2019-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP