Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


1970-talet...kläder, möbler, färger och tapeter, huga!


Gabardinsortin

 

Gröna, bruna även blå
modebyxor kläddes på
trendnisses skrala ben
trodde sig göra succén
 
gabardin hette ju tyget 
jag gav sämsta betyget
ansåg trend då imbecill
tajt över lår vida nertill

höga i midjan utan vett
i linning armhålas svett
dock av detta usla plagg
hissade vi varningsflagg 

sorti man började förstå
böxas framtid kunde spå
såg att hela TK-industrin
försvann ur Sverige i tin'






Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-10-10 10:28



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Härlig text om byxa så omodern
Dessvärre den åter blivit modern
På sta'n man kan se dom fladdra
Där folk står i klungor och pladdra
Polotröja fått revansch
Jag säger bara asch!
Blommiga byxor inne
Är inte längre ett minne
Nu fattas bara terylenebyxor blå
Såna bar även jag, kan ni förstå?


2019-10-10

  Solstrale VIP
Huvudet på spiken!
Min farmor blev så trött på gabardinbyxa i bjärt färger så hon yxade med saxen och sydde ett cirkustält till oss barnbarn! /;)
2019-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP