Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kortspelet

Alla människor
har osynliga kort
på sin hand

det finns osynliga regler
spelets namn är livet

du vet inte när det är din tur
att sätta ut kortet på bordet

du vet inte heller
vilket kort det är

ibland ska du vara snabb
ibland ska du vara långsam

du vet inte heller
när dina kort tar slut

när du sätter ut kortet
får du hoppas

att du valde rätt kort
för det finns heller
ingen genväg
till att vinna spelet

du får pröva dig fram
du får gå bak och fram
på en skör tråd

du får gissa dig fram
och vara rädd av

det kortet
det sista kortet.




Fri vers (Fri form) av Daniela I
Läst 152 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-10-26 20:54



Bookmark and Share


  ULJO
Livets kortspel det allra svåraste
2019-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Daniela I
Daniela I