Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Text i repris Foto: Eget


Skymd

Du vandrar fram och tillbaka
mellan molnen

som tankarna
som livet
som vågen
som årstiderna
som natten och dagen
som glädjen och sorgen

på natten ser jag dig
dubbel
mellan två svarta trädsilhuetter
ditt sken är vitt
du är oskymd

det finns de som aldrig kommer tillbaka
någon lämnar
någon lämnas
varje dag

jag läste hennes ord
om smutsångesten
som inte kan tvättas bort
den som kryper under huden
in i själen

så kröp den fram igen
känslan som ligger skymd
långt inne
bakom ljuset

men bara för en kort stund
jag skjuter till lådan
tätar springan

överlåter skulden

© Eva Hedlund fd. Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 666 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-10-28 20:01



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Låt ljuset stiga in och lysa upp!
2019-11-04

  Bibbi VIP
Tänkvärda ord.
2019-11-03

  ULJO
Bra där

som tankarna
som livet
som vågen
som årstiderna
som natten och dagen
som glädjen och sorgen
2019-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP