Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fotograf: Pilträd ©


Insikt mot förändring

När jag kan stanna upp
och studera mitt eget sätt
då känns det ibland så himla rätt.
För när jag sakta börjar se
börjar också min mun att le :)
Då händer det något i mig
och jag kan ändra mitt bemötande mot dig.
Jag funderar på om det här är en väg att gå
för att nya vägar nå....?
... mot att bryta gamla mönster
och se ut genom nya fönster?
Jag förstår att jag måste bli tillräckligt mätt
för att kunna ändra på vissa sätt.
Se att det jag gör emot andra
får jag själv samma väg vandra. 
Om jag kan älska och förlåta mitt eget sätt
så blir det kanske rätt?
För där jag själv kan acceptera mig
kan jag också acceptera dig.
Och då byter jag sakta spår
dit jag bara når
om jag gått genom terräng
i vassa snår....
... där rispor av smärta fått mig att se
att utan denna smärta skulle jag aldrig förstå.
Så tack snälla att jag denna väg får gå.




Fri vers av Pilträd
Läst 417 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-11-01 11:58



Bookmark and Share


  wiria77
många bra tankar
bra skrivet
2019-11-07

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här, bra skrivet!
2019-11-01

  ULJO
"För där jag själv kan acceptera mig
kan jag också acceptera dig"

Så bra skriftat om något verkligen fundamentalt.
2019-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Pilträd
Pilträd